Hidraulične daske za čišćenje snijega KMG

hidraulicne daske snijeg kmg

Hidraulični sniježni plugovi KMG su visokoučinkoviti plugovi za čišćenje snijega. Priključuju se na traktore i građevinske kombinirane mašine. Namjenjeni su za uklanjanje snijega u zimskom periodu sa cesta, parkirališta i drugih površina, a u ljetnom periodu mogu se koristiti kao grederi za planiranje i trasiranje zemljišta i makadamskih cesta. Čišćenje snijega, razastiranje šljunka, planiranje zemljišta itd. moguće je zakretati hidrauličnim cilindrima u lijevu i desnu stranu u odnosu na smjer kretanja traktora. Plugom se upravlja pomoću hidrauličkih ventila iz kabine traktora. Snježni plug i traktor zaštićeni su oprugama za ublažavanje udaraca i izbjegavanje eventualnih prepreka.

Dokumentacija

 

Vučeni komunalni rasipači soli i pijeska - modeli MAXI

rasipaci soli pijeska maxi

AGREX  u ponudi ima rasipače širine rasipanja od 3-8 m, koji predstavljaju idealno rješenje za održavanje puteva u zimskim uslovima. MAXI rasipači zahvaljujući jakoj konstrukciji dozvoljavaju brzinu kretanjado 40 km/h. Održavanje puteva, parkinga, aerodroma, auto-puteva u zimskim uslovma je puno lakše uz AGREX rasipače.

Dokumentacija

 

Snježne freze za motokultivatore

snjezna freza

Snježna freza se koristi za čišćenje snijega na trotoarima, cestama, parkiralištima, stazama gdje veće mašine ne mogu pristupiti. Ugao izbacivanja snijega je podesiv.

Dokumentacija