Bočna bubnjasta kosačica sip drumcut drum s

bbk sip drumcut drum s

DRUMCUT DRUM 300 S je bočna bubnjasta kosilica sa središnjim učvršćivanjem grebena. Namijenjena je košnji svih vrsta trava, a učinkovita i u teškim uslovima. Standardno je kosilica opremljena s hidrauličnim opterećenjem.

Dokumentacija

 

Bočna bubnjasta kosačica wirax Z-069

bbk sip wirax z069

Zadnje bočne bubnjaste kose namijenjene su manjim i srednje velikim površinama. Odlikuju se jednostavnom izradom (remenski prenos pogona do zupčastog pogona bubnja, te konzolni nosač grebena za košnju). Osiguravajuća spojnica štiti kosačicu od kvarova pri eventualnom udarcu u tvrdi predmet.

Dokumentacija

 

Bočne bubnjaste kosilice SIP ROTO DRUM S

bbk sip roto drum s

Zadnja bočna bubnjasta kosilica ROTO 135 namijenjena je manjim i srednje velikim površinama. Odlikuju je jednostavna izvedba, remenski prenos pogona do zupčanog pogona i konzolni nosač grebena za košnju.

Dokumentacija

 

Bočna kosa Gaspardo Model Fiore

bocna kosa gaspardo fiore

Kačenje na 3 tačke za traktore I i II kategorije, bočno podesivi okvir za traktore različitih točkova, antivibracioni system, mehaničko ili hidrauličko podizanje (kontrola iz kabine), sigurnosni uređaj, sigurnosna opruga, marker (pokazivač).

Dokumentacija

 

Bočne diskaste kosilice SIP Opticut Disc S

bdk sip opticut disc s

OPTICUT DISC 260 S je laka bočna diskasta kosilica s profesionalnim kosionim grebenom.Greben je pričvršćen sa strane i bez unutarnje pete.U kombinaciji s odvojenim rasterećivanjem unutarnje i vanjske pete

Dokumentacija

 

Bočne diskaste kosilice SIP Silvercut Disc S

bdk sip silvercut disc s

SILVERCUT DISC 380 S je bočna diskasta kosilica s grebenom za košnju pričvršćenim u sredinu,koja u kombinaciji s bez stepenskim hidrauličnim rasterećenjem omogućava odlično prilagođavanje terenu. Glavna nosiva konstrukcija osigurava visoku krutost.

Dokumentacija

 

Diskaste kosilice KC Agromehanika Boljevac

diskaste kosilice kc agromehanika

Diskaste kosilice KC su zadnje traktorske kosilice namijenjene za košenje svih vrsta trava i krmnog bilja, površina pored puteva i za komunalne radove.Ove kosilice poseduju snažne rezne aparate sa zupčastim prenosom i odlikuju se visokom pouzdanošću i pri intenzivnom korištenju.Pogodne su  i za korištenje u teškim uslovima rada kao što su: polegla i umršena trava,vlažan teren,teren sa krtičnjacima,nagnut teren,tokom umerenih kišnih padavina i slično.

Dokumentacija

 

Prednja bubnjasta kosilica Drumcut Drum 275F

pbk drumcut drum 275f

DRUMCUT DRUM 275 F je prednja bubnjasta kosilica visokih kapaciteta. Prednost ove kosilice je visok položaj koji osigurava izuzetnu upravljivost i optimalno težište traktora.

Dokumentacija

 

Mini roto prese wolagri r500/z i r500 Z/super

mini roto prese wolagri

Namijenjena je za baliranje na manjim posijedima i za manje farme radi brže potrošnje kad je u pitanju baliranje zelene mase.

Dokumentacija

 

Rolo prese metal fach z562 i z562 sa rotorom i noževima

rolo prese metal fach

Fabrika METAL-FACH je u slučaju prese Z562 kao prva u zemlji primjenila inovativan način u proizvodnji rolo presa, kojih pouzdanost i visok stepen pritiskanja osiguravaju komore sa valjcima. Zahvaljujući tom riješenju dobijamo izuzetno kvalitetnu silažu (optimalni uslovi za siliranje). Upotrebom dodatnog sakupljača širine od 180 cm povećava se kapacitet skupljanja materijala a dodatna ugradnja uređaja za vezanje mrežom povećava kapacitet skupljanja do 30 %. Presa, kao prva u zemlji, je isto tako opremljena aplikatorom za siliranje krme tokom skupljanja.

Dokumentacija

 

Rotacioni okretači i sakupljači favorit

rotacioni okretaci sakupljaci favorit

Univerzalni 4-prstni trakasti okretač / sakupljač za rasipanje, okretanje ili grabljenje svježe ili suve trave. Univerzalna konstrukcija okretača omogućava spajanje s prednje ili zadnje strane bez ikakve dodatne opreme.

Dokumentacija

 

Rotacioni sakupljači Star sa jednim rotorom

rotacioni sakupljaci star

Alpski rotacisjki sakupljač s jednim rotorom pripada grupi lakših jednorotorskih sakupljača s zavarenim rotorom,fiksnim priključkom i parom fleksibilnih točkova,koji omogućavaju rad sa slabijim traktorima i na manjim površinama.Tandem podvozije omogućava optimalno prilagođavanje terenu, veću radnu brzinu i manje opterećenje mašine.

Dokumentacija

 

Zvjezdaste grablje Sunce Agromehanika Boljevac

zvjezdaste grablje sunce agromehanika

Sakupljači sijena SUNCE su namijenjeni kako za sakupljanje tako i za rastresanje i prevrtanje pokošene travne mase, čime se skraćuje vrijeme prosusivanja. Zbog dobrog kopiranja tla pogodni su za korištenje na svim terenima, a zahvaljujući jednostavnoj i snažnoj konstrukciji veoma su laki i pouzdani za korištenje.

Dokumentacija

 

Ovijači bala Metal Fach

ovijaci bala metal fach

Mašina je opremljena uređajem za rezanje i hvatanje folije, što ograničava učešće korisnika do stavljanja nove role folije. Nakon završetka omotavanja bala se polako spušta na podlogu pomoću utovarnog remena. Mašina je opremljena univerzalnim dodavačom folije širine 500 mm i 750 mm. Upravljanje se vrši iz kabine traktora putem palica koje upravljaju 3-sekcijskom hidraulikom s BOWDEN kablovima.Omotač ima brojač koji prikazuje broj omotaja,vrijeme rada, količinu bala, prosiječnu količinu bala na sat. Brojač ima mogućnost nezavisnog rada na tri različita polja. Aluminijumske role u dodavaču folije garantuju izuzetno kvalitetan rad omotača.

Dokumentacija